29 aug 2020 - Judecătorii

Un tribunal din Germania da unda verde protestului anticoronavirus din Berlin. Judecatorii anuleaza interdictia impusa de Guvern

Un tribunal regional german a aprobat sambata demonstratii in masa programate la Berlin pe 29 august impotriva restrictiilor privind coronavirusul. Decizia anuleaza interdictia din Capitala Germaniei in legatura astfel de proteste, transmite Reuters.

Politia s-a pregatit pentru violente in contextul in care activistii care se opun masurilor legate de virus au facut apel de pe retelele de socializare din Europa sa se inarmeze si sa se adune la Berlin.

Activistii sunt furiosi din cauza deciziei Berlinului de a interzice demonstratii dupa ce participantii la un mars recent nu au purtat masti si nu au pastrat distanta sociala. Organizatorii au asaltat municipalitatea cu mii de cereri pentru proteste suplimentare in weekend.

"Adunarile pregatite de diferite initiative pentru 29 august impotriva politicii privind coronavirusul a guvernelor federal si din landuri pot avea loc", a hotarat instanta, sambata.

In criza coronavirusului, Germania a gestionat situatia mai bine decat multe dintre celelalte state europene, prin testari riguroase care au ajutat la mentinerea la un nivel scazut a numarului de infectari si decese.

Insa cresterea numarului de infectari zilnice s-a accelerat in ultimele saptamani, la fel ca in mare parte din lume.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut vineri cetatenilor sa mentina garda sus impotriva virusului. "Este o chestiune grava, la fel de grava ca pana acum, si trebuie sa o luati in continuare in serios", a spus cancelarul german.

Sursa : www.mediafax.ro