28 sep 2018 - Judecătorii

Protestul din 10 august: Procurorii Parchetului Judecatoriei Sector 1 anunta ca inca vizioneaza imaginile din Piata Victoriei

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1 anunţă că încă vizionează imaginile din Piaţa Victoriei pentru a identifica agresorii jandarmilor prezenţi la mitingul din 10 august. Reacţia, după ce Carmen Dan a declarat că Parchetul nu îi cheamă la audieri pe cei care au agresat forţele de ordine.

Procurorii sustin ca au audiat pana acum jandarmii agresati, au identificat si audiat si martori oculari, au ridicat imagini video ce au surprins sau ar fi putut surprinde violentele si au vizionat si transpus in procese verbale ce a rezultat din aceste imagini. Anchetatorii au mai analizat si comparat imaginile ridicate pentru a-i identifica pe cei care au comis aceste infractiuni.

De asemenea, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a cerut date relevante de la spitalele din Capitala, de la unitatile de jandarmi din care fac parte jandarmii vatamati, dar si de la persoane fizice si juridice care aveau imagini de la miting.

"In prezent sunt in continua desfasurare activitati specifice de vizionare si analizare a imaginilor ce surprind desfasurarea evenimentelor ce au avut loc in Piata Victoriei si in zona din apropierea Pietei Victoria, in vederea identificarii persoanelor implicate in comiterea infractiunilor de ultraj si tragerii la raspunderii a acestora. Avand in vedere complexitatea cauzei si volumul mare de date de analizat, precum si necesitatea aflarii adevarului intr-un interval scurt de timp, in activitatea de urmarire penala, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti beneficiaza de sprijinul lucratorilor de politie judiciara din cadrul DGPMB, Serviciul de Investigatii Criminale, repectiv Serviciul Grupuri Infractionale Violente", precizeaza Parchetului Judecatoriei Sector 1, intr-un comunicat de presa remis vineri MEDIAFAX.

In dosarul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, in care sunt reunite plangerile jandarmilor agresati la mitingul din 10 august, se fac cercetari pentru ultraj si distrugere.

Reactia Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 vine dupa ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat ca Parchetul nu ii cheama la audieri pe cei care au comis violente in Piata Victoriei, desi au fost identificati 69 de agresori, iar probatoriile au fost depuse de minister la Parchet.

Sursa : www.mediafax.ro