05 mai 2018 - Judecătorii

"O noua victorie pentru spatiul verde in Capitala". Judecatorii au suspendat acordurile de mediu o parcare din Parcul Tineretului

Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea acordurilor de mediu obţinute de primăria sectorului 4 pentru construirea unei parcări în Parcul Tineretului, hotărârea nefiind definitivă. Primarul Daniel Băluţă susţine că „deciziile Justiţiei trebuie respectate”.

,,Dispune suspendarea executarii Deciziei nr. 4/20.12.2017 de emitere a Acordului de mediu si a Acordului de mediu nr. 01/18.01.2018, aferente obiectivului de investitii ,,Amenajare parcare, propus a fi amplasat in Bucuresti, sector 4, Bd. Tineretului-str. Secerei", pana la solutionarea pe fond a actiunii in anulare. Cu recurs in 5 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea caii de atac se depune la Tribunalul Bucuresti", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti.

Contactat de Agentia MEDIAFAX, primarul sectorului 4, Daniel Baluta, spune ca va respecta deciziile Justitiei.

,,Este obligatoriu ca deciziile Justitiei sa fie respectate, si imediat dupa ce vom primi in mod oficial comunicarea acestor decizii ale Justitiei vom actiona in consecinta. Exact asa cum va scrie in motivarea sentinetor, asa vom face", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Baluta, primarul sectorul 4.

Potrivit deputatului Nicusor Dan, lucrarile la aceasta parcare sunt in prezent ilegale.

,,O noua victorie importanta pentru salvarea a 3 hectare de spatiu verde in Parcul Tineretului. Asociatia Salvati Bucurestiul si Eco Civica au obtinut in instanta suspendarea acordului de mediu pentru construirea parcarii in Parcul Tineretului. In baza acestei decizii, Garda de Mediu poate opri acum lucrarile ilegale din Parcul Tineretului. Am sesizat deja Garda de Mediu si asteptam oprirea santierului pentru parcare", scrie deputatul Nicusor Dan, pe Facebook.

Nicusor Dan spune ca a sesizat si DNA referitor la construirea parcarii din Pacul Tineretului.

,,Precizam ca Inspectoratul de stat in Constructii si Politia Locala sector 4 puteau sa opreasca defrisarea copacilor si santierul ilegal al Primariei dar nu au facut-o pana in prezent, desi au fost sesizati cu aceasta situatie. Acesta este si motivul pentru care am decis sa sesizam DNA. Consider ca aceste institutii, Inspectoratul de Stat in Constructii si Politia Locala sector 4, sunt complice la abuzurile Primariei sectorului 4, la fel si Primaria Generala care refuza sa ceara inapoi terenul, incalcand astfel o Hotarare a CGMB", mai spune Nicusor Dan.

Prin Hotararea Consiliului General din data de 21.12.2016, terenul in suprafata de 52.863 mp de pe strada Secerei, situat intre Palatul Copiilor, Parcul Copiilor si Sala Polivalenta, pe care Primaria sectorului 4 vrea sa amenajeze o parcare, a fost transferat in administrarea Consiliului Local sector 4.

Ulterior, in 2017, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei parcari cu 750 de locuri pe acest teren- parcare la care se lucreaza in prezent.

,,In urma cu un an, Consiliul Local a dat o hotarare care spune ca va investi 14 milioane de lei pentru aceasta parcare, hotarare care a fost atacata in instanta de catre Salvati Bucurestiul si anulata, iar la trei zile dupa aceasta anulare, Consiliul Local 4 a dat o hotarare cu acelasi continut. Iar aceasta hotarare a fost suspendata in urma cu cateva zile (n.r. - aprilie 2018) de Tribunalul Bucuresti. (...) In momentul de fata, Primaria Sectorului 4 nu are o autorizatie de construire pentru aceasta parcare", a declarat, la sfarsitul lunii aprilie, intr-o conferinta de presa, Nicusor Dan,

Sursa : www.mediafax.ro