07 nov 2022 - Judecătorii

Judecatorii o apara pe Sanna Marin dupa acuzatiile prinvind dansurile sexy devenite virale

A venit concluzia cancelarului pentru Justiţie după filmările virale cu premierul Finlandei la petreceri.

Dupa ce a petrecut cu prietenii, Sanna Marin in centrul controverselor. Acum, premierul finlandez Sanna Marin, 30 de ani, poate reveni la dans.

Cancelarul pentru Justitie, Tuomas Poysti, responsabil cu investigarea comportamentului ministrilor, spune ca prim-ministrul nu a incalcat niciun angajament sau norma institutionala. Prin urmare, nu este ,,vinovata" ca s-a distrat, este concluzia anchetei, declansata dupa difuzarea unor imagini care o infatiseaza dansand si band la petreceri private. Scandal care au tinut-o pe Marin in centrul unei furtuni mediatice pe tot parcursul verii.

Poysti a concluzionat ca ,,nu exista niciun motiv sa se suspecteze ca prim-ministrul s-a angajat intr-un comportament ilegal in indeplinirea atributiilor sale sau neglijenta in indatoririle sale oficiale". Cand au aparut videoclipurile, Marin a spus ca pur si simplu a petrecut ,,o seara cu prietenii" si ca videourile au fost ,,inregistrate in locuri private".

,,Sunt om"

,,Sunt om. Si uneori vreau si eu bucurie, lumina si distractie in mijlocul acestor nori intunecati", a spus ea. Premierul facuse si un test antidrog, cu rezultate negative, in incercarea de a reduce la tacere controversa.

Dar problema a escaladat si plangerile s-au legat ca ar submina ,,reputatia si securitatea" Finlandei. Odata cu ancheta, cancelarul a concluzionat ca nu s-a stabilit ca Marin a omis sau a compromis o ,,datorie oficiala specifica". Evaluarea dimensiunii ,,morale si sociale" a activitatilor recreative ale unui prim-ministru este ,,o chestiune de competenta parlamentara", a spus cancelarul, adaugand ca ,,responsabilitatea politica este evaluata in mod regulat in cadrul alegerilor democratice".

Deja, in aceasta vara, multe personalitati internationale, in special femei, isi exprimasera sprijinul pentru Marin, publicand si videoclipuri in care dansau. Hillary Clinton insasi il invitase pe premier sa ,,continue sa danseze".

Sursa : www.mediafax.ro