19 apr 2022 - Judecătorii

Judecatorii din Bulgaria au decis extradarea Elenei Udrea in Romania. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata

Elena Udrea va fi predată autorităţilor din România, au decis marţi judecătorii din Bulgaria. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată.

Judecatorii din Bulgaria au decis marti ca Elena Udrea poate fi extradata, potrivit Antena 3.

Fostul ministru roman poate ataca decizia in termen de cinci zile, iar contestatia se va judeaca la Curtea de Apel din Sofia.

In cursul saptamanii trecute, Curtea de Apel din Sofia a decis ca Elena Udrea sa ramana in arest preventiv in Bulgaria pana se va lua o decizie in procesul privind extradarea.

Fostul ministru a incercat atunci sa ii convinga pe magistratii bulgari sa o lase in arest la domiciliu, motivand ca este bolnava si a inchiriat o locuinta in Bulgaria.

Elena Udrea a fost condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute. Decizia apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie si este definitiva.

Politistii nu au gasit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune in executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritatile romane au inceput procedurile si Udrea a fost data in urmarire generala.

Ulterior, ea a fost depistata pe teritoriul Bulgariei aproape de granita cu Grecia. Fostul ministru roman a fost retinut in baza unui mandat al procurorului bulgar.

Sursa : www.mediafax.ro