25 apr 2019 - Judecătorii

Judecatorii au dat sentinta: Uber va fi INTERZIS in Cluj-Napoca/ Decizia este definitiva

Curtea de Apel Cluj a dispus, joi, încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de Uber, în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza municipiului Cluj Napoca, sentinţa fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unei decizii de joi a Curtii de Apel Cluj in procesul intentat Uber de Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania din Cluj-Napoca, dar si de mai multi taximetristi, se dispune publicarea dispozitivului hotararii intr-un ziar de larga circulatie, pe cheltuiala platformei Uber.

,,Curtea de Apel Cluj dispune incetarea si interzicerea practicilor de concurenta neloiala desfasurate de parata SC Uber Systems Romania SRL constand in furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentatiei prezentate de furnizori si a starii autovehiculului, precum si in sesiuni de informare a furnizorilor care doresc sa utilizeze aplicatia UBER, toate in legatura cu furnizarea de servicii de transport pe raza municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotarari intr-un ziar de larga circulatie, pe cheltuiala paratei. Decizia este definitiva si executorie", se arata in documentul citat.

Tribunalul Comercial Cluj a decis in iunie 2018 incetarea si interzicerea practicilor de concurenta neloiala desfasurate de Uber, constand in furnizarea de servicii in domeniul transportului, implicand transportul de persoane fara detinerea autorizatiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca, hotararea nefiind definitiva.

Potrivit hotararii Tribunalului Specializat Cluj adoptata anul trecut decizia va trebui publicata de Uber intr-un ziar de larga circulatie.

,,Dispune incetarea si interzicerea practicilor de concurenta neloiala desfasurate de paratele SC Uber Systems Romania SRL si Rasier Operations B.V, constand in furnizarea de servicii in domeniul transportului, implicand transportul de persoane fara detinerea autorizatiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotarari intr-un ziar de larga circulatie, pe cheltuiala paratelor. Obliga paratele la plata in favoarea intervenientilor a sumei de 60 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand taxa judiciara de timbru. Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare", se arata in documentul citat.

Potrivit unui comunicat al Asociatiei de Monitorizare Taxi Transilvania, care a deschis in 2016 un proces impotriva Uber la Cluj-Napoca, dupa precizarile facute in speta Uber la nivel european prin decizia de la finalul anului 2017 a CJUE, ,,iata ca si instantele de judecata din Romania califica activitatea realizata de Uber ca fiind aceea a unui transportator care realizeaza activitati de transport fara detinerea de autorizatii legale in acest sens".

Uber a intrat pe piata din Cluj-Napoca in august 2016.

Sursa : www.mediafax.ro