21 iun 2018 - Judecătorii

Judecatoria Sector 1 anuleaza amenda protestatarului surdo-mut

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au admis contestaţia lui Ioan Duia, un protestatar cu deficienţe de auz şi de vorbire, şi au anulat amenda de 2.000 de lei pe care acesta o primise de la jandarmi la protestul din ziua Congesului PSD. Decizia nu este definitivă.

,,Admite plangerea contraventionala formulata de petentul Duia Ioan, in contradictoriu cu intipata Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, impotriva procesului-verbal de contraventie. Anuleaza procesul verbal de contraventie. Exonereaza petentul la plata amenzii contraventionale in cuantum de 2.000 de lei. Obliga intimata sa plateasca petentului suma de 734 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare", se arata in decizia magistratilor.

Cateva zeci de persoane s-au strans, pe 10 martie, in fata Salii Palatului, pentru a protesta cand PSD a organizat un congres extraordinar. Jandarmii i-au ridicat atunci pe unii dintre protestatari care scandau impotriva partidului condus de Liviu Dragnea, pentru tulburarea ordinii si linistii public. Printre cei amendati se numara si un bucurestean surdo-mut, in al carui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, ca barbatul a scandat lozinci anti-PSD, potrivit paginii de Facebook Coruptia Ucide. Amenda data acestuia a fost de 2.000 lei.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, referitor la bucuresteanul surdo-mut, in al carui proces verbal jandarmul a notat, la descrierea faptei, ca barbatul a scandat lozinci anti-PSD, ca este vorba despre o eroare de redactare.

,,Din cate stiu, acolo este o eroare de redactare a procesului verbal. Asa cum a anuntat inspectorul general al Jandarmeriei Romane, a dispus niste verificari. Sunt convinsa ca aceste verificari se vor face foarte repede si despre rezultatul acestor verificari va vom informa", a declarat, la acel moment, Carmen Dan.

Sursa : www.gandul.info