10 nov 2020 - Judecătorii

Focarul de Covid-19 din Sibiu a ajuns si la angajatii Tribunalului si Judecatoriei: judecatori, grefieri si personal auxiliar, bolnavi

Un număr de 35 din cei 170 de angajaţi din cadrul Judecătoriei şi Tribunalului Sibiu au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus după o testare în masă în cele două instanţe. Între ei sunt judecători, grefieri, precum şi personal administrativ.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundaru, a declarat, marti, ca, dupa depistarea primelor cazuri de coronavirus la nivelul Tribunalului si Judecatoriei Sibiu, s-au testat angajatii celor doua instante, respectiv 170 de persoane.

,,Rezultatele testelor efectuate in cadrul testarii de grup, precum si cele efectuate individual ca urmare a prezentarii la o unitate medicala, evidentiaza faptul ca 35 de persoane au avut teste pozitive. Din cei 35 de angajati ai celor doua instante fac parte judecatori, grefieri, grefieri arhivari, grefieri registratori, precum si personal din cadrul departamentului economico-financiar si administrativ", a spus Prundaru.

Tribunalul Sibiu si Judecatoria Sibiu incearca sa gaseasca solutii pentru prevenirea raspandirii infectiei cu SARS-CoV-2 in cadrul celor doua instante, astfel incat activitatea de judecata sa nu f?e afectata.

In urma cu mai bine de o saptamana, presedintele Tribunalului Sibiu, Liviu Anchidin, a fost depistat pozitiv la SARS-CoV-2.

Sursa : www.mediafax.ro