10 iun 2022 - Judecătorii

Elena Udrea, prima declaratie dupa decizia de extradare: O sa am un mesaj pentru judecatorii care m-au condamnat

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a spus, după decizia magistraţilor bulgari de extrădare a sa, că va avea un mesaj în zilele următoare pentru judecătorii Curţii Supreme din România care au decis condamnarea sa în Gala Bute.

Elena Udrea a iesit extrem de intristata din sala de judecata unde a aflat decizia de extradare a sa in Romania.

,,O sa am un mesaj in zilele urmatoare pentru cei care au facut presiuni asupra judecatorilor si pentru judecatorii care au primit astfel de presiuni, bineinteles, si au dat aceasta decizie. Nu stiu daca in continuare, dar pentru decizia din 7 aprilie s-au facut presiuni asupra judecatorilor", a spus Elena Udrea.

Intrebata ce ii va spune fiicei sale, in varsta de 3 ani, care nu stie ca mama ei este in arest preventiv in Bulgaria, urmand ca apoi sa execute pedeapsa cu executare in Romania, Elena Udrea a spus ca cel mai probabil ,,ii va spune o noua minciuna".

,,Credeti ca un copil de 3 ani stie ce se intampla? O sa ii spun din nou o minciuna ca nu pot veni, ca am ceva de facut", a raspuns Udrea.

Elena Udrea a spus ca nu stie cand se va face efectiv extradarea. Curtea de Apel din Sofia va trimite decizia de vineri in Romania, urmand ca, apoi, in termen de 10 zile politistii romani sa decida cum va fi adusa Elena Udrea in tara.

Curtea de Apel din Sofia a decis, vineri, extradarea Elenei Udrea, dupa ce fostul ministru a fost prins in 7 aprilie, la granita dintre Bulgaria si Grecia. Udrea a plecat din Romania in ziua cand a fost condamnata in dosarul ,,Gala Bute".

Elena Udrea a fost condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute. Decizia apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie si este definitiva.

Udrea a plecat in Bulgaria inainte de pronuntarea deciziei si a fost oprita de autoritatile bulgare la granita cu Grecia. Ulterior, fostul ministru a fost retinut de autoritatile bulgare si a solicitat sa nu fie extradat, dand vina pe conditiile din sistemul penitenciar din Romania.

Sursa : www.mediafax.ro