05 nov 2020 - Judecătorii

Echipa lui Donald Trump cere oprirea numaratorilor in state cheie. Ce zic judecatorii si care ar putea fi repercusiunile

Stim foarte bine ca nici daca Joe Biden va ajunge primul la 270 de voturi din partea colegiului electoral, cursa nu se va sfarsi.

Reuters a schitat cateva scenarii posibile cu privire la numaratoarea voturilor in statele cheie, care ar putea decide mai devreme cine va fi urmatorul presedinte al Statelor Unite.

Michigan

Miercuri, echipa lui Donald Trump a dat in judecata oficialii electorali din Michigan si a cerut oprirea numaratorilor.

Echipa lui Trump a cerut Curtii de Revendicari din Michigan sa opreasca numartoarea voturilor pana cand un inspector electoral va ajunge la fiecare birou de numarare a voturilor. De asemenea, echipa a cerut ca buletinele de vot deja numarate sa fie revizuite, daca nu au fost deschise in prezenta unui inspector electoral.

Pennsylvania

Curtea din Pennsylvania se lupta cu oficialii republicani care marti au dat in judecata biroul electoral din Montgomery County, aflat la granita cu Philadelphia. Republicanii i-au acuzat pe oficiali ca au numarat voturile venite pe e-mail mai devreme, oferindu-le alegatorilor care au gresit ceva in depunerea votului, sansa sa re-voteze. Judecatorul Timothy Savage din Philadelphia a spus ca este sceptic.

Intr-un alt proces, echipa lui Trump a cerut unui judecator sa opreasca numaratoarea voturilor in Pennsylvania, spunand ca li s-a interzis accesul si n-au putut observa procesul de numarare a voturilor. Intre timp, republicanii au cerut Curtii Supreme sa revizuiasca decizia conform careia oficialii electorali au avut voie sa numere buletinele de vot venite prin prosta dupa ziua alegerilor.

Curtea Suprema s-ar putea sa revizuiasca acest caz si sa decida eliminarea voturilor venite mai tarziu.

Georgia

Echipa lui Trump a dat in judecata si birourile electorale din Chatham County, Georgia. Spre deosebire de Pennsylvania si Michigan, de data aceasta echipa lui Trump nu cere oprirea numaratorii ci acuza oficialii electorali ca au amestecat buletinele de vot valide cu buletinele de vot primite la o zi dupa ziua alegerilor. Ei au cerut judecatorilor sa dea un ordin conform carora voturile venite mai tarziu sa fie spearate si excluse de la numaratoare.

Intre timp, un judecator din Georgia a respins cazul.

Sursa : www.mediafax.ro