15 ian 2021 - Judecătorii

Dragnea, liber la munca. Judecatorii i-au ridicat interdictia de a lucra

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 din Capitală au decis, vineri, că Liviu Dragnea se poate întoarce la muncă, în penitenciarul Rahova, după ce acest drept îi fusese interzis.

Judecatorii de la Judecatoria sector 5 au admis, vineri, contestatia formulata de Liviu Dragnea impotriva incheierii nr. 1158/2020 a judecatorului de supraveghere a privarii de libertate de la Penitenciarul Rahova .

,,Desfiinteaza incheierea atacata si rejudecand, obliga Penitenciarul Rahova de a lua masurile legale pentru a i se permite petentului sa presteze activitati lucrative cu caracter gospodaresc in cadrul Penitenciarului Rahova", se arata in decizia magistratilor.

Decizia este definitiva.

Liviu Dragnea a fost sanctionat dupa aparitia interviului dat prin Skype fostei sale consiliere si a ramas fara drept de munca. Cum zilele de munca sunt considerate zile executate castigate, fostul lider PSD a pierdut, din cauza sanctiunii, sansa de a iesi ceva mai repede din penitenciar.

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a transmis atunci ca nu a aprobat interviul, ci doar i-a permis lui Liviu Dragnea sa comunice online cu apropiatii, pe Skype.

Liderul PSD a fost condamnat la inchisoare de 3 ani si 6 luni cu executare, in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman, in 27 mai 2019.

Sursa : www.mediafax.ro