25 mai 2020 - Judecătorii

Decizia ICCJ: Cererea de eliberare a lui Dragnea a fost respinsa. Judecatorii au admis sesizarea CCR

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, luni, contestaţia la executarea pedepsei depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Prin aceaaşi decizie s-a dispus sesizarea Curţii Constituţionale.

,,Respinge, ca nefondata, contestatia declarata de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu impotriva sentintei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronuntata de Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul nr. 11/1/2020. (...) Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedura penala formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu in dosarul nr. 393/1/2020", a decis, luni, ICCJ.

Liviu Dragnea a fost audiat, luni, prin videoconferinta de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a sustine contestatia la executare. Insa audierea sa a fost marcata de probleme tehnice.

,,Din pacate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost si urmeaza sa faca o adresa catre Inalta Curte pentru a remedia acest aspect. Din pacate, nu am prea inteles mare lucru. Dansul a sustinut, in esenta, asta a spus, ca se afla intr-o detentie nelegala", a declarat Flavia Teodosiu, avocatul lui Dragnea.

La contestatia de luni, aparatorii au invocat, drept temei pentru sustinerea contestatiei, o decizie a Curtii Costitutionale. ,,In 10 octombrie 2019 a aparut motivarea CCR care a statuat c la ICCJ nu a fost respectat articolul 29 din Legea 78 (pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, n.r) care prevedea ca toate completele de la fond sa fie specializate", a explicat Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea a fost condamnat, in 2019, la 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul angajarilor fictive. Fostul lider PSD se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova.

Sursa : www.mediafax.ro