18 iul 2019 - Judecătorii

Cazul Sorinei. Judecatoria Slatina decide, joi, daca fetita de 8 ani poate pleca din tara cu familia adoptiva

Judecătoria Slatina decide joi dacă Sorina, fetiţa de 8 ani, din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, o familie de români stabiliţi în SUA.

Judecatoria Slatina a amanat pentru joi decizia in cazul Sorinei, pentru indeplinirea unor obligatii stabilite in sarcina partilor, fiind vorba de chestiuni organizatorice.

Magistratii olteni sunt chemati sa decida daca Sorina, fetita crescuta de un asistent maternal din Baia de Arama, poate pleca din tara, impreuna cu parintii adoptivi, o familie de romani, stabiliti in SUA.

Judecatoria Slatina este a cincea instanta chemata sa solutioneze ordonanta presedintiala, dupa Judecatoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinti, Curtea de Apel Craiova si Tribunalul Olt.

Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanta presedintiala privind interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre Sorina.

Procurorul general a declarat, luni, ca spera ca familia adoptiva nu va parasi tara cu fetita inainte de decizia de la Slatina, desi exista o procedura de adoptie finalizata.

,,Fiind cercetat si un magistrat, pe cale de consecinta, toate aspectele investigate sunt de competenta Sectiei. Atata timp cat un magistrat este cercetat intr-o cauza, competenta apartine acestei Sectii. Procedura de adoptie este finalizata, avem o sentinta definitiva, iar prin respingerea cererii mele de revizuire a ramas definitiva. Fetita nu putea pleca cu aceasta familie, pana in acest moment, pentru ca nu avea pasaport. In momentul in care va avea pasaport, fetita va putea pleca din tara. Parerea mea este ca parintii adoptivi vor fi suficient de intelepti sa nu plece din tara cu fetita pana in momentul in care nu se va solutiona si cererea de ordonanta presedintiala", a declarat Bogdan Licu.

Sursa : www.mediafax.ro