25 apr 2019 - Judecătorii

Cazul jurnalistei amenintata cu moartea de un cadru MAI. Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 declina competenta catre DNA

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au declinat către DNA dosarul în care un ofiţer de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" este cercetat pentru că ar fi ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii parchetului.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, Floriana Miroiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca dosarul a fost trimis la DNA deoarece procurorii PJS 4 au constatat ca nu era de competenta lor sa faca aceasta ancheta.

Miercuri, procurorii au facut perchezitii la Academia de Politie in legatura cu amenintarea cu moartea primita de jurnalista Emilia Sercan, suspectul fiind un ofiter de politie, angajat al Academiei.

Suspectul in acest caz ar fi un ofiter de politie, angajat al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Ofiterul de politie Adrian George Barbulescu a fost depistat pe raza municipiului Slatina, urmand a fi adus in calitate de suspect in Bucuresti in baza unui mandat de aducere. In acest caz au fost puse in aplicare doua mandate de perchezitie.

"A fost identificata persoana care m-a amenintat cu moartea. Este un ofiter de politie, angajat al Academiei de Politie. Sunt intr-o evidenta stare de consternare. Un ofiter de politie, pus sa apere legea, ameninta cu moarte un ziarist de investigatie. Este inimaginabil asa ceva! Sper ca de data asta va exista putina onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Politie", a scris, pe Facebook, Emilia Sercan.

Jurnalista este cea care a anuntat, pe Facebook, ca a fost amenintata. "Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de amenintare cu moartea. Mesajul vine in contextul in care de trei saptamani public in mod constant informatii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Politie, institutie aflata in subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau in pregatire", a scris Emilia Sercan, pe Facebook, publicand o captura dupa mesajul primit.

Sursa : www.mediafax.ro