18 iul 2019 - Judecătorii

BREAKING Judecatoria Slatina a decis: Sorina poate pleca din tara cu familia adoptiva din SUA

Judecătoria Slatina a decis, joi, că Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, o familie de români stabiliţi în SUA. Instanţa a respins cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu.

,,S-a respins cererea procurorului general. Nu este definitiva. Este cu apel in cinci zile de la comunicare, dar ea este executorie", au spus, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Judecatoriei Slatina.

Judecatoria Slatina este a cincea instanta care a fost chemata sa solutioneze ordonanta presedintiala, dupa Judecatoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinti, Curtea de Apel Craiova si Tribunalul Olt.

Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanta presedintiala privind interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre Sorina.

Procurorul general spunea ca spera ca familia adoptiva nu va parasi tara cu fetita inainte de decizia de la Slatina, desi exista o procedura de adoptie finalizata.

,,Fiind cercetat si un magistrat, pe cale de consecinta, toate aspectele investigate sunt de competenta Sectiei. Atata timp cat un magistrat este cercetat intr-o cauza, competenta apartine acestei Sectii. Procedura de adoptie este finalizata, avem o sentinta definitiva, iar prin respingerea cererii mele de revizuire a ramas definitiva. Fetita nu putea pleca cu aceasta familie, pana in acest moment, pentru ca nu avea pasaport. In momentul in care va avea pasaport, fetita va putea pleca din tara. Parerea mea este ca parintii adoptivi vor fi suficient de intelepti sa nu plece din tara cu fetita pana in momentul in care nu se va solutiona si cererea de ordonanta presedintiala", a declarat Bogdan Licu.

Sursa : www.mediafax.ro