10 iul 2018 - ICCJ

Recursul in casatie formulat de Sorin Alexandrescu, fost director al Antena TV, repus pe rol de Instanta Suprema

Magistraţii instanţei supreme au decis, marţi, să repună pe rol recursul în casaţie declarat de fostul director al Antena TV, Sorin Alexandrescu, condamnat pentru santaj la 4 ani şi 6 luni de închisoare, decizia fiind definitivă.

,,Repune pe rol cauza avand ca obiect recursul in casatie declarat de inculpatul Alexandrescu George Sorin impotriva deciziei penale nr. 236/A din data de 28 iunie 2017 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia penala, pronuntata in dosarul nr.6528/2/2013. Stabileste termen la data de 9 octombrie 2018, Completul nr. 2, Sala Sectiei penale, cu citarea partilor si instiintarea avocatului ales. Definitiva", se arata in decizia de marti a magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Astfel, judecatorii au decis sa repuna pe rol procesul ce avea drept obiect recursul in casatie, o cale extraordinara de atac.

Sorin Alexandrescu a fost condamnat, in luna iunie 2017, la patru ani si sase luni de inchisoare, pentru santaj. In acelasi dosar, Dan Voiculescu a fost achitat, iar fiica sa, Camelia Voiculescu, a fost condamnata la un an si sase luni cu suspendare pentru complicitate la santaj.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis la acel moment si achitarea lui George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si condamnarea la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru Serban Pop, fostul sef al ANAF. In ceea ce priveste persoanele juridice SC Intact si Antena Group, au fost achitate pentru complicitate la santaj. In cazul Antena Group, pentru santaj, s-a dispus aplicarea unei amenzi penale de 200.000 lei si publicarea sentintei timp de o luna, de zece ori, in intervalul 18.00-20.00.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata la 1 octombrie 2013, alaturi de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, si de fostul sef ANAF Serban Pop. Sorin Alexandrescu este acuzat de santaj, iar Dan Voiculescu si fiica sa, de complicitate la aceasta infractiune. Serban Pop, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.In acelasi dosar este judecat, pentru complicitate la santaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, in calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de el. Semnarea contractului in conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durata de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media impotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arata anchetatorii.

Sursa : www.mediafax.ro