21 mai 2019 - ICCJ

Prima infatisare a lui Radu Mazare in fata instantei. Fostul primar, adus in curand la Inalta Curte, pentru confirmarea arestarii in dosarul Polaris

Radu Mazăre urmează să fie adus, luni, la sediul instanţei supreme la ora 14:30, pentru a fi confirmat mandatul de arestare din dosarul Polaris în care a fost condamnat, în primă instanţă, la aproape 10 ani de închisoare. Mazăre va fi adus de la Penitenciarul Rahova.

Radu Mazare va fi transferat, luni, de la Penitenciarul Rahova la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca instanta sa confirme mandatul de arestare preventiva dispus in dosarul Polaris. In acest dosar, Mazare a fost condamnat in prima instanta la 9 ani si 10 luni de inchisoare.

Radu Mazare a fost plasat, in acest dosar, sub control judiciar, insa acesta a incalcat conditiile si a plecat in Madagascar, fiind emis mandat de arestare pe numele sau. Potrivit procedurii, inculpatul trebuie prezentat in fata instantei pentru confirmarea mandatului.

Fostul primar al Constantei Radu Mazare, extradat din Madagascar pentru a-si ispasi pedeapsa de 9 ani de inchisoare cu executare in Romania in alt dosar, cel al retrocedarilor, a fost escortat cu Politia pana la Penitenciarul Rahova.

Fostul edil a fost adus cu un avion de linie Tarom, aeronava avand escala la Paris. Potrivit procedurilor, dupa ce este adus in tara, fostul primar trebuie incarcerat si apoi plasat in perioada de carantina de 21 zile.

Radu Mazare a fost plecat in Madagascar mai bine de un an, iar acolo a facut demersuri, potrivit avocatilor sai, pentru a obtine azil.

Sursa : www.mediafax.ro