27 oct 2022 - ICCJ

Presedintele Bolsonaro, plangere la instanta suprema inainte de turul doi al alegerilor de duminica

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, intenţionează să facă apel la Curtea Supremă în legătură cu o decizie a autorităţii electorale cu doar trei zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, potrivit Reuters.

Apelul se va face in urma unei decizii a autoritatilor electorale care au respins plangerea sa privind reclamele de la un post de radio, sporind tensiunile cu doar trei zile inainte de un al doilea tur de scrutin pe care sondajele de opinie prevad ca este posibil sa il piarda in fata adversarului sau de stanga.

De asemenea, Bolsonaro a intrerupt miercuri o calatorie de campanie si s-a intors in capitala, unde a convocat o intalnire cu comandantii fortelor armate, a relatat presa braziliana. Acest lucru a sporit si mai mult ingrijorarea cu privire la posibile perturbari inainte sau dupa scrutinul de duminica, care il va opune pe Bolsonaro fostului presedinte Luiz Inacio Lula da Silva.

Sondajele de opinie din aceasta saptamana arata ca Lula conduce cu 5 sau 6 puncte procentuale, iar Bolsonaro nu a reusit sa reduca din diferenta in ultima saptamana a cursei electorale.

Sursa : www.mediafax.ro