14 mar 2022 - ICCJ

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie: Masuri administrative dupa desfiintarea Sectiei Speciale

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a transmis, luni, care sunt măsurile administrative privind desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Astfel, potrivit PICCJ, de luni, 14 martie, cauzele penale care privesc judecatori si procurori sunt de competenta Parchetelor de pe langa Curtile de Apel pentru judecatorii si procurorii care functioneaza la nivelul judecatoriilor si Tribunalelor si a Parchetelor de pe langa aceste instante.

Are competenta Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru judecatorii si procurorii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorii si procurorii care functioneaza la nivelul curtilor de apel, la Inalta Curte de Casatie si Justitie sau la Parchetele de pe langa aceste instante.

,,Avand in vedere aceste precizari, rugam persoanele care formuleaza plangeri/ denunturi penale, ce vizeaza judecatori sau procurori, sa le adreseze organelor competente, fosta Sectie pentru investigarea infractiunilor din justitie nemaiavand posibilitatea de a inregistra noi sesizari. Adresa de email asociata SIIJ va fi dezafectata, plangerile, denunturile si corespondenta cauzelor de competenta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie urmand a fi transmise pe adresa ", informeaza, luni, PICCJ.

CCR a respins, miercurea trecuta, cele doua sesizari facute de USR si AUR la legea pentru desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ). Deciziile au fost luarte cu unanimitate de voturi. Astfel, vineri, presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ).

Sursa : www.mediafax.ro