12 iul 2019 - ICCJ

Pancescu s-a intors la DNA dupa numai o luna, in ciuda PICCJ

Procurorul Iulian Pancescu (autorul rechizitoriului din dosarul Marianei Rarinca si al clasarii din cauza vizand-o pe procuroarea ex-DNA Mariana Alexandru) s-a intors la Directia Nationala Anticoruptie dupa numai o luna de activitate la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat lui Pancescu pe 25 iunie 2019 delegarea la DNA – Structura Centrala timp de 6 luni, incepand cu data de 1 iulie 2019. Anterior, pe 18 aprilie, Sectia pentru procurori a CSM ii aprobase transferul de la DNA la PICCJ incepand cu data de 1 iunie 2019 (click aici pentru a citi).

De data aceasta, hotararea procurorilor CSM a fost luata in ciuda faptului ca

Parchetul General a transmis un punct de vedere negativ in legatura cu aceasta delegare. Toti cei patru procurori prezenti la sedinta au votat in favoarea delegarii lui Iulian Pancescu, lasandu-se convinsi de argumentul acestuia privind volumul mare de activitate existent la DNA Central, precum si existenta a 10 posturi vacante la aceeasi unitate de parchet.

Hotararea nr. 570/2019 a Sectiei pentru procurori din CSM

Sursa : www.juri.ro