09 nov 2018 - ICCJ

Liviu Dragnea a incercat sa amane tragerea la sorti de vineri a completurilor de la ICCJ - surse

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a fost primită, vineri dimineaţă, o solicitare din partea preşedintelui PSD Liviu Dragnea de suspendare a tragerii la sorţi de vineri a completurilor de 5 judecători, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost primita, vineri dimineata, o solicitare din partea presedintelui PSD, Liviu Dragnea, de suspendare a tragerii la sorti si de anulare a hotararii Colegiului de conducere prin care se organiza aceasta tragere la sorti vineri.

Instanta suprema a schimbat insa, vineri, prin tragere la sorti, membrii completelor de cinci judecatori pentru 2018 dupa ce CCR a decis ca exista conflict juridic constitutional intre Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parlament.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a tras la sorti noii judecatori din completurile de 5, schimband si componenta celui care judeca apelul in cazul lui Liviu Dragnea. Vicepresedintele ICCJ, Iulian Dragomir, nu se mai regaseste in acest complet.

La Inalta Curte de Casatie si Justitie functioneaza doua completuri de 5 judecatori in materie penala.

Noua componenta a Completului 1 penal de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este formata din judecatorii: Rodica Cosma, Valentin Horia Selaru, Simona Cristina Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alina Ilie. Pentru cotinuitatea completului, in situatii speciale, au fost alesi si judecatori supleanti. Acesta sunt judecatorii: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera su Sandel Macavei.

Completul 2 penal este format din judecatorii: Lavinia Lefterache, Ionut Matei, Aurel Gheorghe Ilie, Ioana Bogdan si Stefan Pistol. Membrii supleanti ai acestui complet sunt judecatorii: Oana Burnel, Rodica Aida Popa, Maricela Cobzariu, Leontina Serban si Iulian Dragomir.

Atat completul 1 cat si completul 2 vor fi prezidate de cate cel mai in varsta judecator dintre cei trasi la sorti.

La completul numarul 1 de 5 judecatori se afla in apel cauzele lui Liviu Dragnea- apelul in dosarul anagajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC)Teleorman, Sebastian Ghita - dosarul privind interventiile la varful Politiei si Parchetului Prahova, Victor Ponta - dosarul Turceni-Rovinari - si cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Grebla.

La completul numarul 2 se afla dosarele lui Calin Popescu Tariceanu - cel privind marturia mincinoasa, cel de luare de mita al fostului ministru de Interne Cristian David David, precum si dosarul de coruptie al lui Sebastian Ghita si Iulian Badescu, fostul primar al Ploiestiului.

"Sper sa se sfarseasca epopeea completurilor de 5 judecatori, dar sincer am dubii privind acest aspect", a declarat Cristina Tarcea, presedintele instantei supreme.

Sursa : www.mediafax.ro