11 iun 2019 - ICCJ

Inalta Curte incepe judecarea apelului in dosarul lui Valcov dupa ce respinge cererile de amanare

Instanţa Supremă a început, marţi, judecarea apelului în dosarul în care Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare, după ce a respins solicitările de amânare a procesului, venite atât din partea avocaţilor lui Vâlcov, cât şi a procurorilor.

Fostul ministru Darius Valcov nu este prezent, marti, in instanta.

La termenul de luni, avocatii lui Darius Valcov au solicitat amanarea procesului motivand ca doua dintre judecatoarele numite in completul initial, Ioana Bogdan si Gianina Arghir, sunt in concediu si au fost inlocuite de alti doi judecatori. Aparatorii au spus ca o amanare a procesului este necesara pentru reintregirea completului, insa instanta a respins cererea si a dispus continuarea apelului.

Si procurorul de sedinta Elena Grecu a cerut amanare pe motiv ca are nevoie de timp pentru a lua la cunostinta de motivele de apel si pentru a citi un memoriu depus marti de Darius Valcov. Instanta a respins si solicitarea procurorului de amanare, dandu-i acestuia 30 de minute ca sa studieze dosarul.

Pe 2 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins solicitarea procurorilor de preschimbare a termenului in procesul lui Darius Valcov, asta in conditiile in care, in aprilie, judecarea apelului in aceasta cauza a fost amanata cu doua luni, pana data pe 11 iunie, pentru ca Darius Valcov sa aiba timp sa-si angajeze avocat.

Pe 8 februarie 2018, fostul ministru al Finantelor si fost consilier de stat al premierului Viorica Dancila, Darius Valcov, a fost condamnat, in prima instanta, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la opt ani de inchisoare.

Darius Valcov a fost trimis in judecata in anul 2015, de catre procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile.

Sursa : www.mediafax.ro