10 dec 2019 - ICCJ

ICCJ, decizie cu privire la recursul Avocatului Poporului

In sedinta din 9 decembrie 2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul pentru solutionarea recursurilor in interesul legii, a solutionat o speta ridicata de Avocatul Poporului, institutie condusa de Renate Weber (foto).

Concret, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat cu privire la Legea privind medierea si organizarea profesiei de mediator. Iata Decizia 33 in dosarul nr.2023/1/2019:“Admite recursul in interesul legii formulat de Avocatul Poporului si, in consecinta, stabileste ca:

In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 2 alin. (4), art. 59 alin. (2) si art. 64 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, instanta de judecata nu poate consfinti acordul de mediere referitor la intelegerea partilor privind desfacerea casatoriei.Cu privire la rezolvarea aspectelor accesorii divortului, instanta de judecata poate consfinti acordul de mediere avand acest obiect. Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila”.

Sursa : www.juri.ro