14 sep 2018 - ICCJ

Familia protestatarului din Teleoman, mort dupa mitingul din 10 aug, plangere la PICCJ: Trebuie clarificata interventia jandarmilor

Familia protestatarului mort după mitingul din 10 august s-a prezentat la sediul PÎCCJ pentru a depune o plângere, prin care solicită cercetări pentru stabilirea vinovaţilor. Avocatul familiei a precizat şi că se aşteaptă scuze pentru că ISU a comunicat date despre starea medicală a bărbatului.

,,Asteptam ca in functie de concluziile raportului de expertiza medico-legala sa vedem cine va fi in masura sa faca cercetari in aceasta cauza. Noi prezumam atat o legatura de cauzalitate intre evenimentele din 10 august, dar si o culpa medicala, intrucat dansul nu a fost transferat in termen util de la Spitalul Judetean Alexandria la Spitalul Bucuresti unde se facusera demersuri pentru ameliorarea starii acestuia. (...) Tinem sa infirmam cele sustinute in presa cu privire la prezumtivele boli pe care le-ar fi avut inainte, acest lucru fiind confirmat prin analizele facute in luna februarie anul acesta. Trebuie clarificata si legitimitatea interventiei jandarmeriei. Acestea doua sunt chestiunile care vor contura o eventuala vinovatie a persoanelor din Jandarmerie direct vinovate sau a celor reponsabili cu ordinul de eliberare a pietei", a declarat avocatul familiei lui Ilie Gazea, Ioana Mates.

Avocatul a mai spus ca au in vedere si depunerea unei plangeri penale pe numele conducerii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, pentru ca au fost comunicate date privind bolile de care suferea protestatarul.

,,Atrag atentia asupra faptului ca in mod surprinzator au fost divulgate date confidentiale cu privire la prezumtive diagnostice ale domnului Gazea chiar de persoane care se afla la conducerea ISU. Sunt surprinsa si vom face o plangere in acest sens, pentru incalcarea datelor private. S-au vehiculat, si chiar imi pare rau sa sustin ca domnul Raed Arafat a formulat asemenea chestiuni in mod public, fara sa aiba acceptul familiei. Noi suntem revoltati. In primul rand, atragem atentia in mod public si daca se va prevala o scuza publica, apreciem ca aceastra chestiune va fi inchisa. Daca nu, vom face plangere cu privire la acest aspect", a mai spus avocatul.

Politistii din Teleorman au fost sesizati, la mijlocul lunii august, de reprezentantii spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui barbat in varsta de 62 de ani, care s-a simtit rau in urma protestului din 10 august din Capitala, si au deschis un dosar penal.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Teleorman, Teodora Dragole, a declarat la acel moment ca politistii au fost sesizati de reprezentantii spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui barbat in varsta de 62 de ani.

Surse locale au declarat corespondentului MEDIAFAX ca barbatul a lesinat in urma actiunii cu gaze lacrimogene, la mitingul din Piata Victoriei, din urma cu mai bine de o saptamana. Barbatul ar fi suferit o puternica hemoragie nazala si bucala, iar de atunci starea sa de sanatate s-a inrautatit.

Sursa : www.mediafax.ro