20 iun 2022 - ICCJ

Elena Udrea cere achitarea. Cand se judeca recursul in casatie

Elena Udrea este asteptata in fata Completului de 5 judecatori al ICCJ care va dezbate recursul in casatie, o cale extraordinara de atac, prin care fostul ministru incearca sa scape de condamnarea de 6 ani in dosarul ,,Gala Bute".

,,Cine se teme de rejudecarea Galei Bute? Am citit motivarea halucinantei Decizii a ICCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecata legal in dosarul Gala Bute, si sunt uluita de argumentele pe care cei 4 judecatori le aduc pentru respingerea contestatiei mele in anulare. Daca aceasta motivare ar fi fost facuta de judecatori de la cea mai mica judecatorie din tara, poate cineva le gasea o scuza. Dar ea este asumata de judecatori de la cea mai inalta instanta din Romania, Inalta Curte de Casatie si Justitie, si, chiar de catre niste judecatori pe care eu ii consider dintre cei profesionisti!", a scris Elena Udrea duminica seara.

Aceasta a scris pe Facebook doua exemple din motivare: ,,Cei 4 au considerat ca 6 ani nu sunt de ajuns sa se rejudece apelul in Gala Bute, invocand astfel riscul de prescriptie despre care vorbeste decizia CJUE din decembrie 2021. Apelul initial a fost judecat in 8 luni!!! Tot procesul a durat 3 ani, cu tot cu urmarirea penala. Cum sa spui ca nu ti-ar ajunge 6 ani sa rejudeci apelul? Apoi, timpul necesar judecarii este in mana judecatorilor, ei pot decide cat de repede se judeca un dosar si ar putea rejudeca un apel si in 6 luni, si in 3 luni. 2) Au spus ca exista riscul ca, dupa atata timp, martorii sa nu isi mai aminteasca faptele! Pai legea prevede prescriptie de 15 ani, chiar si de 20 de ani la abuzul in serviciu! Asta inseamna ca legea are in vedere faptul ca un proces poate dura atat, fara probleme de administrare de probe. Teoria judecatorilor este buna sa fie predata celor care vor ca prescriptia sa nu existe, eventual! Dar nu functioneaza in contextul legii existente si nu a fost un argument care sa ii opreasca pe acesti judecatori sa redeschida toate celelalte dosare care acum se rejudeca. Mai degraba cred ca temerea lor este ca, nemaifiind amenintati cu arestarea astazi, cei trei denuntatori din dosar, Nastasia, Lungu, Topoliceanu, ar putea sa isi retraga denunturile mincinoase", mai scrie Udrea pe Facebook.

Udrea este convinsa ca toate motivarea poate fi rezumata prin faptul ca nu se doreste aplicarea legii in cazul sau, pentru ca, daca este rejudecata, ar putea scapa de pedeapsa.

,,Da, asa este! Daca dosarul Gala Bute este rejudecat de catre judecatori independenti, singura solutie posibila este ACHITAREA MEA! Nu uitati, este vorba despre dosarul in care singurele probe in acuzarea mea sunt declaratiile celor 3 denuntatori, care au ramas liberi ca urmare a acestor declaratii mincinoase! Asta nu a contat pentru judecatorii ,,sistemului paralel", Florentina Dragomir sau Ionut Matei, care, pusi cu mana in completele care m-au judecat, au executat ordinul de condamnare a mea, impotriva oricaror evidente din dosar. Eu am avut curajul sa vin in Romania acum 3 ani de bunavoie, sa ma supun rejudecarii dosarului Gala Bute, crezand ca justitia a devenit corecta si independenta dupa Decizia nr. 685/2018 a CCR si ca voi avea parte de lege si dreptate de data asta! Abuzul facut acum impotriva mea este mai mare chiar decat ceea ce au facut Florentina Dragomir si Ionut Matei, care macar s-au prefacut ca ma judeca 3 ani. Acum mi se spune clar ,,tie nu vrem sa iti aplicam legea, in cazul tau nu vrem sa respectam nici legea, nici decizia CCR, nici cea a CJUE, nu vrem sa respectam nimic". Cineva care nu mai poate da ordine judecatorilor astazi asa cum o facea in trecut, pentru ca azi nu mai exista ,,sistemul paralel de justitie", a pus la cale un plan bine ticluit prin care a manipulat judecatori si i-a determinat prin intoxicari sa se razgandeasca in dimineata zilei de 7 aprilie si sa imi respinga contestatia in anulare. Cineva care este disperat sa nu se rejudece Gala Bute pentru ca eu sa raman condamnata ilegal!", a mai scrus Udrea.

Elena Udrea a ajuns joi, 16 iunie, in Romania, la cateva zile dupa ce autoritatile bulgare au decis extradarea sa.

Elena Udrea s-a aflat in custoria autoritatilor bulgare, dupa ce fostul ministru a fost prins in 7 aprilie, la granita dintre Bulgaria si Grecia. Udrea a plecat din Romania in ziua cand a fost condamnata in dosarul ,,Gala Bute".

Sursa : www.mediafax.ro