15 apr 2019 - ICCJ

Dragnea, declaratii in fata instantei: Asa cum am spus si la fond, sunt total nevinovat. Nu am incredere in DNA/ Liderul PSD, intampinat de protestatari si sustinatori la sediul ICCJ | VIDEO

Liviu Dragnea este audiat, la ora transmiterii ştirii, de către judecători, în faţa cărora spune că este nevinovat şi că nu este de acord cu afirmaţiile din motivarea condamnării din prima instanţă, unde se menţionează că ar fi coordonat DGASPC Teleorman.

UPDATE ORA 14.00Dragnea, declaratii in fata instantei: Asa cum am spus si la fond, sunt total nevinovat

Liviu Dragnea este audiat, la ora transmiterii stirii, de catre judecatori, in fata carora spune ca este nevinovat si ca nu este de acord cu afirmatiile din motivarea condamnarii din prima instanta, unde se mentioneaza ca ar fi coordonat DGASPC Teleorman.

,,Mentin declaratia data anterior, precum si cea de la confruntare. Doamna presedinte, asa cum am spus si la fond, sunt total nevinovat. Nu am avut cunostinta ca doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, n.r.) si Stoica (Anisia, n.r.) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus ca aceste doua salariate nu se prezinta la locul de munca. Nu am cerut nimanui, nu am facut presiuni asupra nimanui pentru a le mentine pe cele doua in functie. Nu sunt de acord cu afirmatiile din motivarea de la fond ca as fi minimalizat niste atributii. Nu am coordonat sau controlat DGASPC Teleorman, care nu se afla in subordinea mea ci a Consiliului Judetea, potrivit legii. Atributiile de coordonare directa le aveau colegiul director si secretarul judetului", a declarat Liviu Dragnea, in fata magistratilor.

Dragnea a mai spus ca nu a discutat cu nimeni astfel incat doua angajate sa fie acceptate la DGASPC Teleorman si sa nu frecventeze locul de munca pentru a lucra la PSD.

,,Nu este adevarat ca in anul 2008, Alesu Floarea ar fi venit sa discute cu mine despre situatia celor doua inculpate, Stoica si Botorogeanu. Nici in anul 2009. Nu am avut discutii cu Alesu Floarea despre modificarea organigramei si infiintarea biroului secretariat", a mai declarat liderul PSD.

,,Sigur ca le vedeam pe aceste doua doamne, cum vedeam si pe alti voluntari. Eu nu intrebam, pe nimeni la intalniri fiecare ce face, fiecare volunar ce face si cat sta la partid. Eu nu eram somer, munceam toata ziua la organizatii. (...) Intalnirile aveau loc in afara programului de lucru, de regula sambata. In mod exceptional au avut loc in timpul saptamanii, dar dupa programul de lucru, seara. In afara de participarea la aceste intalniri, eu nu mai mergeam la sediul partidului, pentru ca nu aveam de ce. Pe Stoica si Botorogeanu le-am vazut prezente la unele din aceste intalniri. (...) Daca voiam sa vorbesc cu secretarul executiv, ne vedeam la Consiliul Judetean, nu la partid. Nu prea se intampla nimic acolo. Dupa intrarea in opozitie, batea vantul in sediile PSD in acei ani. Nu stiu daca sunt elegant, dar asta e realitatea. Foarte greu ii aduceam sa facem acele birouri judetene. Oamenii erau foarte speriati", a mai spus liderul PSD.

Intrebat de procuror daca din colegiul director faceau parte trei consilieri numiti de presedintele CJ, Dragnea a raspuns: ,,Nu am incredere in ce spune DNA. Nu-mi aduc aminte, trebuie sa verific documentele de atunci. Cu tot respectul, nu raspund direct la DNA".

Apararea lui Dragnea, Flavia Teodosiu, il intreaba pe Dragnea in instanta: ,,La DGASPC se faceau numiri politice?".

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor a spus: ,,Eu cred ca doamna avocat s-a inspirat din motivarea de la fond. Acolo am citit ca la DGASPC se faceau evident numiri politice. Pentru functiile de conducere se organizeaza concursuri la Bucuresti la Agentia Nationala a functionarilor publici cu o comisie din functionari publici, nu cu oameni politici. Dupa aceea, puteau veni in sediile CJ si prin vot sa se valideze".

UPDATE ORA 13.30Trei barbati care au provocat scandal in fata instantei supreme, amendati cu cate 200 de lei

Trei barbati care au fost implicati, luni, in conflicte la sediul ICCJ, unde se afla si Liviu Dragnea, au fost ridicati de jandarmi si, in urma audierii, au fost amendati cu cate 200 de lei pentru provocare sau participare la scandal. ,,In continuare, in urma evenimentelor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, trei barbati, cu varste cuprinse intre 27 si 36 de ani, au fost sanctionati cu cate 200 de lei fiecare, in conformitate cu art. 24, din Legea 61/1991, pentru provocarea ori participarea efectiva la scandal", a transmis Jandarmeria Bucuresti.

UPDATE ORA 12.45 Judecatorii au respins cererea de recuzare a unui magistrat din completul lui Dragnea

Judecatorii au decis, in urma deliberarii, sa respinga cererea formulata de apararea lui Liviu Dragnea de recuzare a Simonei Enceanu, magistrat care face parte din complet, pe motiv ca exista materiale de presa din care rezulta ca sotul ei ar fi sustinator PSD.

Apararea lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut in instanta recuzarea unei judecatoare din procesul lui Dragnea. Ea spune ca sunt materiale in presa din care rezulta ca sotul unei judecatoare, Simona Enceanu, e sustinator PSD.

In urma deliberarii, judecatorii au respins cererea.

UPDATE ORA 11.45 Procesul lui Dragnea, suspendat pentru deliberare asupra unei cereri de recuzare

Completul care judeca dosarul lui Dragnea a suspendat sedinta pentru a delibera asupra unei cereri depuse de avocatul lui Dragnea, Flavia Teodosiu, de recuzare a unei judecatoare deoarece sotul ei ar fi un sustinator PSD, fiind astfel sanse ca impartialitatea sa fie afectata.

Apararea lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut in instanta recuzarea unei judecatoare din procesul lui Dragnea. Ea spune ca sunt materiale in presa din care rezulta ca sotul unei judecatoare, Simona Enceanu, e sustinator PSD:

,,Am gasit un material. Sotia il judeca pe Liviu Dragnea, sotul e fan PSD. In acest moment, e afectata impartialitate doamnei judecator, dansa nu mai poate face parte din complet", a spus avocata lui Dragnea.

UPDATE ORA 11.30 Jandarmii au ridicat trei persoane din fata sediului ICCJ pentru a fi duse la sectia de politie

Jandarmii au ridicat si condus la sectia de politie trei persoane prezente la sediul ICCJ, unde s-a prezentat Liviu Dragnea pentru a fi audiat in dosarul DGASPC Teleorman. De asemenea, au fost luate masuri de siguranta, deoarece sunt doua tabere, sustinatori ai lui Dragnea si protestatari.

,,Trei persoane au fost conduse la sectia de politie in vederea identificarii si luarii masurilor legale pentru nerespectarea masurilor de ordine dispuse. Sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie face parte din categoria obiectivelor de importanta deosebita pentru activitatea statului, a carui paza este asigurata permanent cu jandarmi, conform Hotararii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei si protectiei obiectivelor, bunurilor si valorilor cu efective de jandarmi", informeaza Jandarmeria Bucuresti.

Potrivit sursei citate, au fost luate masuri de ordine si siguranta si in afara curtii ICCJ, avand in vedere ca cele doua tabere (pro si impotriva lui Dragnea) se huiduie reciproc.

,,Suntem in masura sa adaptam dispozitivul de jandarmi in functie de numarul de persoane prezente in spatiul public, cu scopul de a nu periclita buna desfasurare a activitatilor institutiei si pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica", mai arata Jandarmeria Bucuresti.

UPDATE ORA 11.00Liviu Dragnea s-a prezentat, luni, la sediul instantei supreme. Masuri speciale pentru liderul PSD

Liviu Dragnea s-a prezentat, luni, la sediul ICCJ, pentru a fi audiat in dosarul privind angajarile fictive de la DGASPC Teleorman, in care a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani si 6 luni de inchisoare. Liderul PSD a fost insotit de mai multi jandarmi, el fiind huiduit de protestatari.

Liviu Dragnea s-a prezentat la sediul instantei supreme pentru a fi audiat in dosarul DGASPC Teleorman. Liderul PSD a intrat in sediul institutiei insotit de mai multi jandarmi.

De asemenea, Dragnea a fost huiduit de protestatarii Rezist, care s-au imbrancit. Au fost prezenti si sustinatorii lui Dragnea, care au strigat: ,,Dragnea, nu uita, tara e de partea ta!" si ,,PSD!".

De cealalta parte, protestatarii au strigat: ,,PSD, ciuma rosie" si ,,La puscarie!".

Mai multi protestatari, dar si sustinatori ai lui Liviu Dragnea s-au adunat, luni dimineata, la sediul instantei supreme, pentru a-l intampina pe liderul PSD, care este asteptat sa se prezinte in instanta. Jandarmii au vrut sa monteze garduri de protectie in jurul ICCJ.

Protestatarii il asteapta pe Dragnea cu diferite pancarte. Initial, jandarmii au montat garduri de protectie in jurul ICCJ, insa le-au indepartat ulterior.

Dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, in care Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare, a fost amanat pe parcursul a mai multe termene de judecata, in urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecatori.

Completul care il judeca pe Dragnea este format din judecatoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana si Popa Rodica Aida. Intre timp, unul dintre judecatori, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobata de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Sursa : www.mediafax.ro