18 sep 2020 - ICCJ

Dosarul 10 august poate merge mai departe: Instanta suprema a respins recursul fostului sef din Jandarmerie, Sebastian Cucos

Dupa alte cinci saptamani in care a fost blocat, Inalta Curte de Casatie si Justitiea respins un recurs al lui Sebastian Cucos, prin care fostul sef din Jandarmerie cerea sesizarea Curtii Constitutionale pentru un articol din Codul de procedura penala.

Cum decizia instantei supreme este definitiva, dosarul poate ajunge acum la Tribunalul Bucuresti, care va decide daca va reincepe urmarirea penala in cazul celor patru fosti sefi din Jandarmerie. Pe langa Sebastian Cucos, aflat la acel moment la conducerea Jandarmeriei Romane, vizati mai sunt Laurentiu Cazan, comandantul actiunii din Piata Victoriei, Ionut Sindile, adjunct al Jandarmeriei Romane si Mihai Chirica, pe atunci secretar de stat in Ministerul de Interne.

Pe 10 august, in ziua in care s-au implinit doi ani de la violentele de la mitingul Diasporei, Curtea de Apel Bucuresti si-a declinat competenta catre Tribunalul Bucuresti si a respins, totodata, solicitarea lui Sebastian Cucos pentru sesizarea CCR. Cum decizia a fost atacata la ICCJ, a fost necesara aceasta etapa intermediara, solutionata abia acum.

Pe 4 august, DIICOT a anuntat reluarea dosarului, dupa ce sefa institutiei, Giorgiana Hosu, a infirmat mai multe parti din ordonanta de clasare a dosarului, dispusa de procurorul de caz.

Daca Tribunalul Bucuresti va aproba reinceperea urmaririi penale, dosarul nu va ramane la DIICOT si se va intoarce la Parchetul Militar.

 

Sursa : www.mediafax.ro