10 feb 2019 - ICCJ

Discutii despre Parchetul European la PICCJ

Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto dreapta) s-a intalnit la sediul Ministerului Public cu presedintele Eurojust Ladislav Hamran (foto stanga).

Intrevederea, care a fost anuntata de PICCJ, a avut loc in cursul acestei saptamani, la aceasta luand parte Daniela Buruiana, reprezentantul Romaniei la Eurojust, si Nadina Magdalena Spanu, procuror sef al Serviciului de cooperare judiciara internationala, relatii internationale si programe din cadrul Parchetului General.

Printre subiectele abordate s-a numarat si operationalizarea Parchetului European, la conducerea careia si-a depusa candidatura fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie Laura Kovesi.

Anuntul PICCJ:

“In cursul zilei de 7 februarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, a avut o intrevedere la sediul P.I.C.C.J. cu domnul Ladislav Hamran – presedintele Eurojust.

Intalnirea a avut ca teme centrale operationalizarea Parchetului European (EPPO) si cooperarea judiciara internationala. A fost subliniata in cadrul discutiilor, excelenta colaborare intre Biroul national roman la Eurojust si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in combaterea formelor grave ale criminalitatii transnationale.

La intalnire au participat doamna Daniela Buruiana – membrul national roman la Eurojust si doamna Nadina Magdalena Spanu – procuror sef al Serviciului de cooperare judiciara internationala, relatii internationale si programe din cadrul P.I.C.C.J”.

Sursa : www.juri.ro