10 dec 2019 - ICCJ

Decizie definitiva a ICCJ in dosarul unui fost procuror DNA (Minuta)

Completul de 5 judecatori ICCJ format din Daniel Gradinaru (foto), Oana Burnel, Anca Madalina Alexandrescu, Dan Andrei Enescu si Simona Cristina Nenita a mentinut in 9 decembrie 2019 achitarea unui fost procuror DNA, dispusa la fond, in baza art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - "fapta nu este prevazuta de legea penala".

Procurorul a fost trimis in judecata pentru sustragere de la prelevarea de mostre biologice, dupa ce a provocat in ianuarie 2018 un accident rutier. Fostul procuror DNA a fost trimis in judecata doar pentru sustragere de la prelevarea de mostre biologice, SIIJ dand clasare pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului, si asta pentru ca procurorul a fost testat la cateva ore de la producerea accidentului, ocazie cu care a sustinut ca a consumat alcool dupa evenimentul rutier, "fiind suparat ca nu isi gasea telefonul sa o apeleze pe logodnica sa", si nu inainte.Este vorba despre procurorul Eugen Stoina, in prezent la Parchetul Judecatoriei Sibiu.

Iata minuta Inaltei Curti:“Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie impotriva sentintei penale nr. 258 din data de 21 iunie 2019, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Penala in dosarul nr. 3074/1/2018. In temeiul art. 275 alin. 3 Cod de procedura penala, cheltuielile judiciare ocazionate cu solutionarea apelului formulat de Ministerul Public raman in sarcina statului. Admite cererea de decontare a cheltuielilor martorului Efteme Raducu Nicolae in suma de 100 lei. Definitiva”.

Sursa : www.juri.ro