14 aug 2019 - ICCJ

CSM si INM, de neinduplecat la concursul pentru ICCJ

Consiliul Superior al Magistraturii si Institutul National al Magistraturii s-au dovedit de neinduplecat la concursul pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie.

CSM a publicat miercuri, 14 august 2019, noi informatii despre concursul pe care il organizeaza impreuna cu INM pentru ocuparea a 11 posturi vacante de magistrat-asistent la ICCJ (click aici pentru a citi).

De data aceasta, este vorba despre

tabelul final privind rezultatul verificarii conditiilor de participare la concurs.

Niciunul dintre candidatii respinsi nu a beneficiat de admiterea contestatiei. Pe cale de consecinta, tabelul nu s-a modificat fata de forma lui initiala, din data de 30 iulie 2019.

Amintim ca toti cei cinci competitori au fost respinsi din cauza ca nu au indeplinit conditia de 5 ani vechime in functiile prevazute de art. 67 alin. 4 din Legea nr. 303/2004.

Textul legal invocat:

„Magistratii-asistenti gradul III pot fi numiti, prin concurs, si dintre avocati, notari, personal de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1), cadre didactice universitare de specialitate juridica, precum si dintre grefieri cu studii superioare juridice de la curtile de apel, Curtea Constitutionala si de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime de cel putin 5 ani in aceste functii”.

Tabelul final, de dupa contestatii

Sursa : www.juri.ro