11 iul 2018 - ICCJ

Corina Corbu, achitata in dosarul Gabrielei Barsan, a fost numita sefa la Sectia Contencios a ICCJ

Secţia pentru judecători a CSM a decis, miercuri, să înainteze către preşedintele României propunerea de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ. Corbu a fost achitată definitiv, în mai, în dosarul judecătoarei Gabriela Bârsan.

"Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii de numire in functia de presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a doamnei judecator Corina-Alina Corbu, pe o perioada de 3 ani", se arata in ordinea de zi solutionata a sedintei Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Hotararea a fost luata cu sase voturi pentru, patru impotriva, un vot fiind nul.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, in luna mai, definitiv, achitarea fostei presedinte a Sectiei de contencios administrativ si fiscal a instantei supreme, judecatoarea Gabriela Barsan, si a altor trei magistrati de la instanta suprema, in dosarul privind fapte de coruptie deschis de procurorii DNA. Instanta suprema a mentinut, practic, sentinta data in prima instanta, acum doi ani, de achitare a magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Gabriela Birsan, Iuliana Pusoiu, Corina Corbu si Anton Pandrea, care au fost acuzati de catre procurorii DNA de luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu, marturia mincinoasa, spalare de bani, favorizarea faptuitorului sau cumparare de influenta.

Sursa : www.mediafax.ro