25 mar 2019 - ICCJ

BREAKING ICCJ respinge recursul Inspectiei Judiciare: Kovesi nu a savarsit abatere disciplinara

Magistraţii instanţei supreme au decis, luni, că Laura Codruţa Kovesi nu a săvârşit abatere disciplinară în privinţa desemnării unui judecător ca membru al unei echipe de control, fiind respins, astfel, recursul Inspecţiei Judiciare.

Magistratii instatei supreme au decis sa respinga recursul Inspectiei Judiciare fata de o decizie a Sectiei pentru procurori a CSM potrivit careia Laura Codruta Kovesi nu a savarsit abatere disciplinara atunci cand a desemnat ca un judecator sa faca parte dintr-o echipa de control a DNA.

Prin decizia de luni, adoptata cu majoritate, s-a mentinut astfel solutia Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

In aceasta speta, a existat si o opinie separata a judecatoarele de la ICCJ Alina Corina Corbu si Maria Hrudei, in sensul de a admite recursul Inspectiei Judiciare.

Pe 13 iunie 2018, Sectia pentru procurori a CSM a decis sa respinga actiunea disciplinara deschisa de Inspectia Judiciara impotriva sefei DNA. Este vorba despre cauza in care Laura Codruta Kovesi a fost cercetata pentru ca ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un judecator aflat intr-o stare de incompatibilitate.

Decizia nu a fost definitiva si a fost atacata de Inspectia Judiciara la instanta suprema.

Sursa : www.mediafax.ro