19 dec 2022 - ICCJ

Achitari in dosarul Romgaz-Interagro: Niculae si Videanu au fost judecati de Instanta Suprema

Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis luni achitarea lui Ioan Niculae Ioan, pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat, pentru complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (55 acte materiale).

De asemenea, si Adriean Videanu, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si de participatie improprie la complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (3 acte materiale), a fsot achitat.

Marin Mirea, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (55 acte materiale), a fost achitat.

In acelasi dosar au fost achitati Dan-Victor Alesandru, Viorel Palatca, Ioana Apan, Alpar Kramer, Francisc Toth, Lucian-Adrian Stancu, Marius-Leonte Veza, Lucia Ionascu Lucia, precum si inculpata S.C. Interagro SA.

Decizia ICCJ nu este definitiva, avand drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii.

Adriean Videanu, Ioan Niculae si mai multi functionari au fost trimisi in judecata in vara anului 2017, acuzati de constituire de grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata. Prejudiciul fusese stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, prin obtinerea de catre firma omului de afaceri Ioan Niculae, Interagro, de gaze ieftine din productia interna.

Procurorii DIICOT spuneau, conform anchetatorilor, ca Ioan Niculae ar fi facut demersuri pe langa Adriean Videanu, ministru al Economiei la acea vreme, pentru a obtine ordine si memorandumuri in incercarea de a se crea o aparenta de legalitate.

Sursa : www.mediafax.ro