13 mai 2018 - DNA

Zegrean: Cand Grebla a fost dus la DNA, l-am chemat pe Iohannis in CCR si ne-am exprimat teama

Fostul preşedinte CCR, Augustin Zegrean, a spus, duminică seara, că, în perioada în care Toni Greblă a fost chemat la DNA, toţi judecătorii de la Curte se temeau, aspect care i-a făcut să-l cheme în instituţie pe preşedintele Klaus Iohannis, pentru a i se comunica prin ce trec aceştia.

,,A doua sau a treia zi dupa ce a fost chemat la DNA domnul Grebla, am facut singura conferinta de presa din viata mea de judecator la Curtea Constitutionala, la care am invitat toata presa din Bucuresti si am spus ce se intampla. Am spus inclusiv faptul ca suntem amenintati de SRI. (...) Am spus si altora. In zilele acelea, a fost la noi la Curte o delelgatie a MCV si un judecator din Curte le-a spus: <>. S-a notat si notat a ramas. In ce priveste vizita presedintelui Iohannis, noi l-am invitat la Curte, era de o luna presedinte. Dar pentru ca au fost evenimentele acelea, l-am invitat, i-am spus ce s-a intamplat si evident ca am avut o discutie in care fiecare judecator si-a exprimat teama fata de ce se intampla. Dar toata societatea a tacut. De frica, probabil", a spus fostul presedinte CCR, Augustin Zegrean, la Antena3.

Precizarile vin dupa ce fostul judecator Toni Grebla a vorbit despre perioada in care a fost chemat la DNA si a fost retinut in dosarul in care a fost judecat. Grebla a subliniat ca retinerea sa l-a determinat pe presedintele Klaus Iohannis sa vina la Curtea Constitutionala pentru a ,,linisti" judecatorii.

,,Era teama ca oricine poate fi ridicat din trafic, luat de acasa, de la micul dejun, luat de langa copil, dus si plimbat prin fata camerelor de luat vederi. A fost o campanie foarte bine pregatita din punct de vedere mediatic", a spus fostul judecator, Toni Grebla.

Instanta suprema a decis, in 11 mai, achitarea fostului judecator al Curtii Constitutionale Toni Grebla, in dosarul in care acesta este acuzat de trafic de influenta, fals in acte si coordonarea unui grup infractional. Decizia magistratilor nu este definitiva.

Sursa : www.gandul.info