13 iun 2018 - DNA

VIDEO Laura Codruta Kovesi, intrebata daca-si da demisia de la DNA: La revedere!

Audierea Laurei Codruţa Kovesi în Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM s-a încheiat, miercuri, după aproape două ore. Procurorul-şef DNA a fost întrebat la plecare dacă-şi dă demisia în contextul deciziei CCR, aceasta răspunzând "La revedere!".

"La revedere. Nu am alte comentarii de facut. Va multumesc", au fost singurele comentarii facute de Laura Codruta Kovesi la intrebarile jurnalistilor, care au vrut sa stie daca procurorul-sef DNA isi da demisia in conditiile in care Curtea Constitutionala a stipulat ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa emita decretul de revocare in cazul acesta.

Audierea Laurei Codruta Kovesi in Sectia pentru procurori in materie disciplinara a durat aproximativ doua ore, aceasta fiind in legatura cu o actiune disciplinara demarata de Inspectia Judiciara impotriva ei referitor la neprezentarea la comisia parlamentara de ancheta.

Inspectia Judiciara a exercitat, in luna aprilie, o actiune disciplinara fata de Laura Codruta Kovesi, referitor la refuzul de a se prezenta in fata Comisiei speciale de ancheta a Parlamentului. Raportul inspectiei a fost transmis Sectiei pentru Procurori a CSM.

,,Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (,,DNA") pentru manifestari care aduc atingere onoarei profesionale si prestigiului justitiei savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu si nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si s) din Legea nr. 303/2004. In motivarea actiunii s-a retinut ca procurorul sef al DNA a incalcat dispozitiile explicite ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 611 din 03 noiembrie 2017 prin refuzul de a se prezenta in fata Parlamentului Romaniei - Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din anul 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential si de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitie celelalte documente sau mijloace de proba detinute, utile activitatii comisiei", a transmis Inspectia Judiciara, la acea vreme, printr-un comunicat de presa.

Tot miercuri, Sectia pentru procurori urmeaza sa se pronunte in cazul altei actiuni disciplinare deschise pe numele procurorului-sef al DNA, cea care se refera la faptul ca ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un magistrat aflat intr-o stare vadita de incompatibilitate. In total, Laura Codruta Kovesi este vizata de trei actiuni disciplinare.

Sursa : www.mediafax.ro