30 ian 2023 - DNA

Victor Piturca, retinut de DNA intr-un dosar ce vizeaza achizitii derulate in perioada pandemiei

Fostul selecţioner are o condamnare cu suspendare în Dosarul Valiza, primită în urmă cu un deceniu.

Victor Piturca (66 de ani) este prezent in aceste momente la sediul DNA, unde este audiat. In discutie ar fi un contract incheiat de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de masti FFP3 in unitatile sanitare ale Ministerului, au revenit firmei PAV Green Energy, al carei unic asociat este Alexandru Victor Piturca (38 de ani), fost fotbalist si fiul antrenorului Victor Piturca.

In acelasi timp cu Piturca a fost retinut si seful Romarm, . Ambii urmeaza sa fie prezentati instansei cu propunere de arestare preventiva.

Piturca senior, fara contract de mai multa vreme, era influent in cadrul Clubului Sportiv Steaua, clubul Armatei, unde l-a promovat antrenor pe un fost elev de-ai sai, Daniel Oprita.

Condamnat cu suspendare in Dosarul Valiza

,,Piturca ar fi fost retinut duminica seara. E in sediul DNA. E audiat din nou de anchetatori, iar azi va fi dus in fata Instantei. E posibil ca anchetatorii sa ceara arestarea preventiva. Judecatorii vor stabili daca trebuie sa ramana in spatele gratiilor.

Piturca ar fi ajutat la transportarea mastilor din China catre MApN. Procurorii spun ca mastile ar fi neconforme, iar familia Piturca a castigat zeci de mii de euro", a anuntat postul Digi.

In trecut, Piturca a fost condamnat in Dosarul Valiza, dupa ce a fost prins ca a mintit pentru Gigi Becali. In 2013, el a luat un an cu suspendare in acest dosar.

Mare pasionat de poker, fostul tehnician a avut probleme cu legea si in perioada comunismului, pe cand era fotbalist la FC Olt, cu jocurile de noroc (in special barbut).

Sursa : www.mediafax.ro