25 nov 2021 - DNA

Vaccinare masiva la chiuveta. DNA: Mai mult de jumatate dintre persoanele care figureaza ca vaccinate nu ar fi primit doza

Mai mult de jumătate dintre persoanele care figurează ca vaccinate la Centrul din Petea nu ar fi primit doza de vaccin, a anunţat joi DNA, care a dispus miercuri reţinerea unei asistente medicale şi a altor două persoane.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a unei asistente medicale din cadrul Directiei de Sanatate Satu Mare, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la luare de mita, complicitate la fals intelectual si complicitate la fals informatic, toate in forma continuata, si a doua persoane fara calitate speciala, sub aceleasi acuzatii.

Conform procurorilor, cei trei suspecti figureaza intre persoanele care ar fi intermediat legatura dintre asistentele medicale si registratorii din centrul de vaccinare Petea implicati in eliberarea certificatelor false de vaccinare si cei interesati de obtinerea acestora.

,,Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau sa obtina adeverinte de vaccinare fara a le fi administrata doza de vaccin, cerand si primind in schimb sume de bani (250 -300 euro). Banii le erau transmisi asistentilor medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicati in activitatile infractionale descrise in comunicatul anterior, iar o parte li se <intorceau> drept recompensa pentru <serviciile> prestate", se arata in comunicat.

DNA arata ca din probele administrate a reiesit ca, in perioada 8 septembrie-2 noiembrie 2021, supusa analizei pana in acest moment, la Centrul de vaccinare Petea figureaza in Registrul Electronic National de Vaccinare (RENV) un numar de 5.495 de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat suspiciuni ca peste 3.500 de persoane fie nu ar fi fost fizic in centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin.

In acest caz se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Sursa : www.mediafax.ro