14 oct 2022 - DNA

USR: DNA analizeaza cazul concursului trucat pentru angajarea fratelui lui Paul Stanescu

DNA a confirmat că s-a sesizat în cazul angajării trucate a lui Alexandru Stănescu ca director general al ADR Sud-Vest Oltenia, anunţă USR.

,,DNA a confirmat ca s-a sesizat la solicitarea USR in cazul angajarii trucate a lui Alexandru Stanescu ca director general al ADR Sud-Vest Oltenia. Alaturi de Stanescu, urmeaza sa raspunda procurorilor DNA de la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, si cei cinci presedinti de consilii judetene - Dolj, Olt, Mehedinti, Valcea, Gorj - organizatorii procedurii", potrivit unui comunicat de presa.

USR a trimis o solicitare catre DNA in 30 septembrie pentru a ancheta angajarea lui Alexandru Stanescu la conducerea ADR Sud-Vest Oltenia.

,,Prin aceasta numire frauduloasa a unei persoane fara nici cea mai mica experienta in gestionarea fondurilor europene este pus in pericol un intreg Program Operational Regional. Procesul de recrutare s-a desfasurat fara organizarea unui concurs propriu-zis, respectiv a unei probe scrise (subiecte tip grila sau tip sinteza), in conditiile in care normele specifice desfasurarii unui concurs precizeaza fara vreun dubiu ca interviul poate fi sustinut doar dupa ce candidatul a fost admis la proba scrisa. Este a doua incercare a PSD de a-i gasi un post caldut lui Alexandru Stanescu dupa ce l-au numit la conducerea ANRE, de unde a fost obligat sa isi dea demisia ca urmare a unei sesizari USR la Curtea Constitutionala pentru lipsa de experienta si respectarea conditiilor din lege pentru numire", se mentioneaza in finalul comunicatului.

Sursa : www.mediafax.ro