19 mai 2022 - DNA

Un ofiter din Brasov a fost retinut dupa ce ar fi anuntat mai multe persoane ca sunt vizate de anchete. Este cercetat de procurorii DNA

Un ofiţer de poliţie, şef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind cercetat pentru că ar fi divulgat informaţii unor oameni vizaţi de anchete.

Potrivit unui comunicat al DNA, ofiterul de politie este cercetat pentru folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, compromiterea intereselor justitiei, instigare la fals intelectual si favorizarea faptuitorului.

In aceeasi cauza a mai fost dispusa punerea in miscare a actiunii penale fata de o inculpata, ofiter de politie in cadrul aceluiasi birou, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de fals intelectual.

Conform procurorilor, in perioada aprilie - mai 2020, ofiterul de politie ar fi divulgat unei persoane informatii din doua dosare penale (din care unul era al DNA) in care era delegat sa desfasoare diverse activitati. Concret, acesta i-ar fi transmis in doua randuri persoanei respective ca este vizata de masuri de supraveghere tehnica si ca va face obiectul unor mandate de perchezitie domiciliara.

De asemenea, in perioada 18 martie - 9 aprilie 2022, inculpatul l-ar fi anuntat pe un om de afaceri despre faptul ca procurorii continua cercetarile intr-o cauza penala care ar avea ca obiect infractiuni de coruptie savarsite de un agent din cadrul Politiei Rutiere Brasov si ca in viitor este posibil ca cercetarile sa fie extinse si asupra omului de afaceri.

Ofiterul ar fi determinat-o pe subalterna sa, inculpata, sa nu precizeze intr-un document care urma sa fie atasat la dosarul de urmarire penala aspecte relevante in administrarea probatoriului.

Ofiterul de politie a fost retinut pentru 24 de ore, iar joi este prezentat Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa : www.mediafax.ro