10 ian 2019 - DNA

Toader, despre propunerea la DNA: Am trimis adeverintele catre presedinte sa-si reconsidere refuzul

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, joi, către Klaus Iohannis, adeverinţele CNAS din care rezultă îndeplinirea cerinţelor de către Adina Florea, propusă pentru şefia DNA, subliniind că i-a cerut preşedintelui să-şi reconsidere refuzul.

,,Din categoria " Sa citim pana/poate intelegem! Presedintele Romaniei a respins cele 5 propuneri de numire in diferitele functii de conducere, din cadrul Ministerului public, pe motive de nelegalitate, constand in lipsa adeverintei de la CNSAS, din care sa rezulte lipsa "calitatii" de colaborator. Pe 27 decembrie 2018, am revenit catre presedintele Romaniei, solicitand reevaluarea propunerilor formulate, motivand faptul ca nu poate fi vorba despre o nelegalitate. La randul sau, presedintele a revenit, reiterand asa-zisa nelegalitate referitoare la Adina Florea, constand in aceea ca "...in continuare, documentatia transmisa nu contine dovada care sa ateste indeplinirea conditiei prevazute de art. 48 alin 10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusa sa nu fi facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici sa nu fi colaborat cu acestea", a scris, pe Facebook, ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

In acelasi mesaj, ministrul a mai precizat ca pe data 28 decembrie 2018, CNSAS a transmis catre Sectia de procurori din cadrul CSM adeverintele ,,din care rezulta indeplinirea cerintei legale de catre fiecare dintre cele 5 candidate".

,,Respectivele adeverinte au fost transmise catre MJ tocmai pe data de 09 ianuarie 2019. Astazi, 10 ianuarie 2019, in urma cu cateva minute, am transmis catre presedinte respectivele adeverinte din care rezulta indeplinirea cerintelor legale privind propunerile formulate, solicitand sa isi reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente", a mai scris Toader.

Presedintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, propunerea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a o numi pe Adina Florea procuror sef al DNA. Propunerea este respinsa pentru a doua oara, iar motivul invocat este ca documentatia nu contine dovada ca Florea nu a colaborat cu Securitatea.

"Constat ca subzista temeiurile de fapt si de drept avute in vedere la respingerea propunerii initiale de numire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta", i-a transmis presedintele Klaus Iohannis ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Motivul invocat de seful statului este ca documentatia nu contine dovada ca Florea nu a colaborat cu Securitatea.

Sursa : www.mediafax.ro