05 sep 2023 - DNA

Seful Garzii de Mediu Tulcea, retinut de procurorii DNA intr-un dosar de luare de mita

Şeful Gărzii de Mediu Tulcea a fost reţinut de procurorii DNA într-un dosar de luare de mită.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Constanta anunta ca ,,au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 04 septembrie 2023, a inculpatului Dorin Meran, comisar-sef al Comisariatului judetean Tulcea din cadrul Garzii Nationale de Mediu, pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata".

Procurorii au stabilit ca in acest caz ,,exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt: In perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) suma de 25.000 lei si alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amenda mai mica ori chiar sanctiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de catre inculpat la un punct de lucru al unei societati comerciale administrata de martor".

Procurorii au realizat un flagrant.

,,La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsa anterior, ar fi fost remisa inculpatului in autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala", au precizat reprezentantii DNA.

Marti, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa : www.mediafax.ro