12 iun 2019 - DNA

Seful DNA, refuzat de procurorii din CSM (Hotararea)

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ unei solicitari formulate de seful DNA Calin Nistor (foto).

Hotararea CSM a venit dupa ce Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau au emis avize nefavorabile in privinta solicitarii sefului DNA: “Prin referatul 1/9849/DRUO/9902/ST/2019, Directia resurse umane si organizare a inaintat Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea privind

delegarea doamnei Filip Mihaela Gabriela, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Patarlagele, in prezent delegata in functia de prim-procuror la aceasta unitate de parchet, in functia de procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – nivel central. Prin adresa 1328/C/833/VI-1/2019, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat CSM propunerea privind delegarea doamnei procuror Filip Mihaela Gabriela pe functie de executie la DNA – nivel central, pe o perioafa de sase luni (...). La Parchetul de pe langa Judecatoria Patarlagele, din cele trei posturi de procuror prevazute in schema (1 post de conducere, 2 de executie) sunt ocupate posturile de executie, fiind vacant postul de conducere. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si parchetul de pe langa Tribunalul Buzau au emis avize nefavorabile delegarii doamnei procuror Filip Mihaela Gabriela. Sectia pentru procurori retine situatia Parchetului de pe langa Judecatoria Patarlagele, unde sunt ocupate doatr doua din cele trei posturi, astfel ca, in eventualitatea delegarii magistratului in cauza la DNA, ar urma ca in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Patarlagele sa isi mai desfasoare activitatea un singur procuror, ceea ce ar afecta grav normala functionare a acestei unitati de parchet. (….)Respinge solicitarea de delegare la Directia Nationala Anticoruptie a doameni procuror Filip Mihaela Gabriela”.

Hotararea CSM

Sursa : www.juri.ro