21 mai 2020 - DNA

Seful DNA recunoaste: Fara a avea protocoale, in aceasta perioada am primit informatii si de la servicii

Seful DNA, Crin Nicu Bologa, spune ca, si in aceasta perioada, procurorii au primit informatii de la SRI.

,,In toata existenta DNA si cred ca nu numai in DNA, s-a cautat o colaborare onesta si loiala cu celalte institutii ale statlui. Pot confirma ca fara a incalca decizii ale CCR, fara a avea protocoale si doar in baza prevederilor legale, am primit informatii si de la alte institutii ale statului, cele implicate in culegerea si strangerea de informatii", a spus seful DNA, Crin Nicu Bologa, intr-o conferinta online cu jurnalistii.

Intrebat daca au fost si deschise dosare in baza informatiilor de la serviciile de informatii, conducerea DNA a spus ca, in general, informatiile furnizate ajuta anchetele, insa nu a dat mai multe detalii.

,,De multe ori, sigur ca informatiile furnizate - in general vorbesc acum - au ajutat la instrumentarea unor cauze penale pentru institutiile de parchet. (...) Daca procurorul de caz apreciaza ca informatiile sunt suficiente pentru a intocmi un dosar penal, atunci face acest lucru. Intotdeauna, procurorul verifica daca sa mearga sau nu mai departe", mai explica Bologa.

Sursa : www.mediafax.ro