21 mai 2020 - DNA

Seful DNA, Nicu Bologa, dupa ce acuzatiile din Microsoft pentru Elena Udrea au fost clasate: ,,Procurorul de caz a argumentat convingator solutia"

Procurorii DNA au clasat, recent, fapta de trafic de influenta de care era Elena Udrea acuzata in dosarul Microsoft. Fostul ministru chiar a stat dupa gratii cateva zile in 2015.

Seful DNA Crin Nicu Bologa spune ca dosarul Microsoft a fost instrumentat, incepand din 2015 si pana in urma cu un an sau doi, de un alt procuror care, in prezent, este plecat din DNA. Dosarul a fost repartizat la alt procuror care, de la preluare, pana la solutia de clasare, a studiat toate volumele din aceasta cauza, astfel incat sa-si faca o imagine clara asupra faptelor.

,,S-a ajuns la concluzia ca o fapta de trafic de influenta nu poate fi probata, nu poate fi dovedita. Procurorul si-a asumat aceasta solutie, pe care a insusit-o si a fost de acord si procurorul ierarhic superior, studiind la randul lui cauza", a raspuns Crin Nicu Bologa la o intrebare MEDIAFAX.

Dosarul a fost instrumentat de Mihaiela Moraru Iorga, procuror care lucreaza, in prezent, in Sectia de anchetare a magistratilor. Moraru Iorga a criticat in spatiul public modul de lucru al fostei sefe DNA.

,,Noi ne asumam in DNA dosarele instrumentate si solutiile, cand avem si argumentele. Nu voi comenta dosarul cu privire la care fosta noastra colega a propus aumite masuri, doar pot sa afirm ca solutia de clasare a fost verificata. Procurorul de caz a argumentat convingator solutia de clasare", mai spune seful DNA.

DNA preciza, in 2015, ca Elena Udrea ar fi cerut 500.000 de euro unui om de afaceri, vizat de ancheta procurorilor in cauza Microsoft. Anchetatorii spuneau Udrea ar fi promis ca il scapa pe acesta de problemele din justitie.

"Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani ar fi avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 - februarie 2014", puncta DNA la acel moment.

 

Sursa : www.mediafax.ro