06 ian 2022 - DNA

Seful DNA, Crin-Nicu Bologa, a fost ales pentru prima data in conducerea unei organizatii internationale anticoruptie

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Crin-Nicu Bologa, a fost ales, pentru prima dată, în forul de conducere al Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie, informează, joi instituţia.

Adunarea Generala a Asociatiei Internationale a Autoritatilor Anticoruptie (IAACA) a votat, miercuri, componenta noului Comitet Executiv, care este forul de conducere al asociatiei, cu un mandat de trei ani de la data alegerii.

In calitate de procuror sef al DNA, Crin-Nicu Bologa a fost ales membru al Comitetului Executiv, ca reprezentant al unuia din cele cinci grupuri regionale, si anume grupul statelor din Europa de Est.

,,Este o onoare pentru mine si pentru DNA sa pot contribui cu expertiza si experienta profesionala acumulata de institutie in cei aproape 20 de ani de activitate la intarirea luptei impotriva coruptiei, care constituie unul dintre obiectivele IAACA", a spus Bologa in mesajul adresat adunarii generale.

Este prima oara cand un reprezentant al unei institutii din Romania a fost nominalizat si ales in pozitia de membru al Comitetului Executiv al acestei asociatii.

IAACA a fost infiintata in anul 2006 si reuneste autoritati anticoruptie din peste 140 de tari si regiuni din intreaga lume. Scopurile principale ale asociatiei sunt promovarea implementarii efective a prevederilor Conventiei Natiunilor Unite Impotriva Coruptiei (UNCAC), cunoscuta drept Conventia de la Merida, si sprijinirea autoritatilor anticoruptie in activitatile specifice de prevenire si combatere a fenomenului coruptiei.

Sursa : www.mediafax.ro