12 iun 2018 - DNA

Sectia pentru procurori discuta cererea de incetare a activitatii la DNA facuta de Jean Uncheselu

Secţia pentru procurori a CSM discută, marţi, cererile de încetare a activităţii la DNA a trei procurori, printre care Jean Uncheşelu, potrivit ordinii de zi. Jean Uncheşelu este procurorul care l-a trimis în judecată pe V.Ponta în dosarul Turceni-Rovinari,iar instanţa l-a achitat pe fostul premier.

Sedinta Sectiei pentru procurori a CSM este programata sa inceapa la ora 10.00.

Procurorii DNA Jean-Nicolae Uncheselu, Ioan Ulici si Ciprian Dominte au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa isi inceteze activitatea din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit ordinii de zi a sectiei de procurori din cadrul CSM, Jean-Nicolae Uncheselu doreste sa isi continue activitatea la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj sau Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova, iar Ciprian Dominte, la Parchetul de pe langa Tribunalul Covasna.

Jean Uncheselu este procurorul care l-a trimis in judecata pe Victor Ponta in dosarul Turceni-Rovinari.

In prima sentinta in dosar, in data de 10 mai 2018, instata a dat achitari pe linie pentru Victor Ponta si fostul ministru Dan Sova.

In cazul fostului premier Victor Ponta, judecatorii au decis achitarea pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani. Fostul ministru Dan Sova a fost achitat pentru complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

La scurt timp, Victor Ponta a anuntat ca vrea sa il dea in judecata pe Uncheselu.

Sursa : www.gandul.info