12 oct 2018 - DNA

Sechestru pus de DNA pe bunurile mai multor persoane, inculpate in dosarul fostului ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu

Procurorii DNA anunţă, vineri, că au dispus sechestru până la concurenţa sumei de 15.096.000 euro în dosarul în care sunt cercetaţi fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu şi fostul deputat Cristian Boureanu, fiind indisponibilizate bunuri în valoare de peste două milioane de euro.

Procurorii DNA anunta ca au dispus masuri asiguratorii pana la concurenta sumei de 15.096.000 euro, iar pana in prezent au fost indisponibilizate bunuri in valoare de 2.139.807 euro.

Este vorba de bunuri imobile in valoare de 1.973.140 euro si bunuri mobile in valoare de 166.667 euro, detinute de Sebastian Vladescu, Cristian Boureanu, Mircea Ionut Costea si Constantin Dascalu.

In acest dosar, fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, este urmarit penal pentru luare de mita si trafic de influenta. Urmarirea penala pe numele sau si al altor persoane din dosar a inceput in luna aprilie 2018. In dosar mai sunt implicati Cristian Boureanu, Mircea-Ionut Costea, fost angajat al Ministerului Finantelor,(acuzat de trafic de influenta si complicitate la luare de mita), Mihaela Mititelu, la data faptelor persoana apropiata de conducerea C.N. C.F.R. (acuzata de trafic de influenta si complicitate la luare de mita).

Sursa : www.mediafax.ro