22 mar 2019 - DNA

Se pregateste o alta plecare din DNA

Se anunta o noua plecare din Directia Nationala Anticoruptie. A unui procuror foarte cunoscut, care a dispus clasarea dosarului care il viza pe seful Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru.

Ne referim la procurorul Remus Budai (foto), care se pregateste sa paraseasca parchetul anticoruptie. Situatia acestuia urmeaza sa fie discutata de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, in sedinta din 28 martie 2019.

Remus Budai nu intentioneaza sa se mute insa la un alt parchet. Mai exact, in cazul in care CSM isi va da acordul, procurorul va activa la

Institutul National al Magistraturii. In acest sens, Sectia pentru procurori a CSM va discuta “Referatul Directiei resurse umane si organizare privind detasarea la Institutul National al Magistraturii a domnului BUDAI REMUS DAMIAN, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie-nivel central”.

Remus Budai este procurorul care a emis in iulie 2017 ordonanta de clasare pentru inspectorul sef al Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru. Dosarul care l-a vizat pe Lucian Netejoru a fost inregistrat in data de 23 februarie 2017 sub numarul 69/P/2017 si a fost constituit ca urmare a plangerii formulate de judecatoarea Camelia Bogdan, inspectorul sef al Inspectiei Judiciare fiind cercetat timp de cinci luni de procurorii DNA sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si fals in declaratii.

Sursa : www.juri.ro