18 oct 2019 - DNA

Scandal politic la TAROM. Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, anunta ca va face declaratii de presa/ Madalina Mezei, fosta directoare, chemata luni ca martor la DNA

Mădălina Mezei, fosta directoare a Tarom, a fost chemată luni la DNA. Mezei a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba de un dosar de abuz în serviciu la Ministerul Transporturilor, şi că a fost chemată în calitate de martor.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, sustine, vineri, de la ora 17.30, o declaratie de presa la sediul ministerului Transporturilor, potrivit unui anunt al institutiei.

Madalina Mezei a spus ca ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a cerut sa retina aeronavele Tarom la sol in ziua motiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale si a adaugat ca ii va face plangere penala. Cuc a raspuns, pe Facebook, ca sunt minciuni aruncate pe piata.

Fostul director Tarom a confirmat ca, joia trecuta, cand o parte dintre parlamentari trebuiau sa vina din tara pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-a cerut sa retina aeronavele la sol pentru a impiedica votul.

Consiliul de Administratie al Tarom a precizat, intr-un comunicat de presa, ca in sedinta din data de 15 octombrie, a analizat activitatea directorului general si a constatat nerespectarea contractului de mandat de catre Madalina Mezei, ca nu a reusit sa duca la indeplinire Hotararile Consiliului de Administratie, Adunarii Generale a Actionarilor si nici anumite obligatii care ii reveneau potrivit Statului Companiei si Contractului de Mandat si ca a intarziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier.

Madalina Mezei a fost numita la sefia Tarom in luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar cateva zile dupa ce acelasi Consiliu de Administratie ii prelungise contractul de management cu doua luni. Madalina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit in acest an.

Sursa : www.mediafax.ro