11 sep 2019 - DNA

Refuz final la DNA pentru procurorul care a facut istorie cu un rechizitoriu

Procurorul care a facut istorie cu un rechizitoriu a primit marti, 10 septembrie 2019, un refuz final din partea Sectiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii.

Astfel, sectia condusa de procurorul Nicolae Solomon (foto) si-a mentinut hotararea de joi, 5 septembrie 2019, prin care l-a respins pe procurorul Marian-Eugen Mosteanu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal in concursul organizat pentru numirea in functii de executie la Directia Nationala Anticoruptie. Mai precis, sectia a constatat ca Mosteanu nu a indeplinit conditia de cel putin 10 ani vechime in functia de procuror sau judecator.

Dupa cum puteti citi facand click aici, Marian Mosteanu a ramas in istorie pentru ca pe 28 aprilie 2016 i-a inaintat Judecatoriei Caracal un rechizitoriu care continea doar solutii de clasare si niciuna de trimitere in judecata. Cu alte cuvinte, Mosteanu

a dat clasare prin rechizitoriu, iar nu prin ordonanta.

In afara de Marian-Eugen Mosteanu, toti ceilalti noua candidati merg mai departe, intrunind conditiile legale de participare la concursul organizat de CSM pentru DNA in perioada 12 august – 18 octombrie 2019. Altfel spus, lista publicata joi a ramas neschimbata.

Procurorii care indeplinesc conditiile legale:

- Ana-Maria Aparaschivei (PCA Suceava, delegata la DNA Suceava)

- Cornel David-Deca (PCA Alba-Iulia)

- Elena Hach (PCA Brasov, delegata la DNA Central)

- Ioan Sorin Iercosan (PT Arad)

- Catalin Lefter (PT Prahova)

- Gabriela-Nicoleta Marian (PT Dambovita)

- Octavia-Patricia Oros (PT Bihor, delegata la DNA Oradea)

- Georgian Cosmin Radu (PT Dambovita)

- Camelia Lidia Raicu (PJ Bals).

Sursa : www.juri.ro